Exkurzia v košickej spaľovni

EKS

V pondelok, 3.12.2018, sa žiaci I.B a III.B triedy SSOŠ DSA zúčastnili exkurzie v Centre environmentálnej výchovy spoločnosti KOSIT a.s. v Kokšov – Bakši neďaleko Košíc. Toto Centrum ako jediné na Slovensku poskytuje zážitkové vzdelávanie v oblasti environmentálneho výchovy, poučuje o potrebe triedenia a spracovávania odpadu a zábavným spôsobom podáva ukážky nakladania s odpadom.

Okrem prezentačnej činnosti boli žiaci hravo vtiahnutí do zážitkovej aktivity s environmentálnou témou na ktorej sa aktívne podieľali. Podľa lektorky, žiaci prvého, aj tretieho ročníka preukázali veľmi dobré poznatky z oblasti ochrany životného prostredia  a z globálnych problémoch Zeme.

Súčasťou exkurzie okrem zážitkového vzdelávania bola aj prehliadka prevádzky košickej spaľovne s odborným výkladom o technológiách spracovávania a separovania plastov a o službách v odpadovom hospodárstve.

Všetky aktivity exkurzie boli smerované na podporu environmentálnej výchovy, aby si naša mládež uvedomovala, že svojím zodpovedným prístupom pri triedení odpadu pomôže chrániť prírodu pre seba a ďalšie generácie.

Z exkurzie žiaci odchádzali spokojní a s presvedčením, že triedenie odpadu je pre ochranu životného prostredia veľmi dôležité.

RNDr. J. Kordischová
koordin. environ. vých. pri SSOŠ DSA

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.